Ziua Culturii Naționale la conac – Călușul în patrimoniul UNESCO | sâmbătă, 13 ianuarie

Semne bune anul are! Ca și anul trecut, deschidem un nou sezon de poveste la conac, cu un eveniment dedicat sărbătoririi culturii naționale. Astfel, vă invităm la o prezentare a elementelor etnografice românești înscrise în Patrimoniul Imaterial UNESCO, cu o atenție deosebită către dansul „Călușul”. Ziua va continua cu spectacole vizuale și acustice: o expoziție de pictură românească, un recital pian-vioară și un spectacol de dansuri populare, toate în cadrul unui bufet de inspirație vânătorească. Vă așteptăm începând cu 1pm!

MENIU

 

Bufet rece

 

Cârnați de vânat

Fazan a la Neva

Terină de căprioară

Piept de rață afumat în casă

Brânzeturi românești

Salată de sfeclă roșie cu mușchi file de mistreț

 

Bufet cald

 

Tocană de vânat, sos vânătoresc

Orez basmati cu legume

Pulpe de iepure cu măsline și ciuperci

Cous-cous cu roșii uscate și mentă

Chiftele de porc Mangalița

Piure cremos de cartofi copți cu spanac

 

Desert

 

Ștrudel cu mere

Plăcintă cu dovleac

Tartă cu pere

 

Preț bufet: 250 lei / persoană; 75 lei / copil

În cadrul unei dezbateri de 45 de minute, vom sta vorbă cu doamna Conferențiar Dr. Alexandra Știucă despre elementele etnografice românești, înscrise în Patrimoniul Imaterial al UNESCO: „Ritualul Căluşului“ (2008), „Doina“ (2009), „Tehnici de prelucrare a ceramicii de Horezu“ (2012), „Colindatul de ceată bărbătească în România și Republica Moldova“ (2013), „Jocul fecioresc“ (2015), „Tehnici tradiţionale de realizare a Scoarţei în România şi Republica Moldova‟ (2016) si ultimul pe lista, propus pentru validare în decembrie 2017 „Practicile culturale asociate zilei de 1 Martie – Mărțişorul”.

ANSAMBLUL FOLCLORIC POARTA OLTENIEI

 

Ansamblul „Poarta Olteniei“ a fost înființat în aprilie 2015, pentru ca la numai două luni să câștige prestigiosul festival de căluș de la Slatina. A fost începutul, iar de atunci premiile s-au succedat cu repeziciune.

RECITAL VIOARĂ-PIAN ȘI EXPOZIȚIE DE PICTURĂ

 

În cadrul evenimentului vă veți putea bucura în salonul de pian Claire Hagianoff, de un recital susținut de Emilia Bălan – pian și Elena Răduț – vioară, ambele absolvente ale Conservatorului și profesoare la Liceul de Artă din Slobozia.

Veți putea admira și o expoziție de pictură românească, cu lucrări din colecția personală a doamnei Ariadna Lowendal-Dănilă. Printre lucrările de seamă se numără și tablouri realizate de pictori de renume, precum „Fata culcată în iarbă” (1885, ulei pe pânză), ce poartă semnătura lui Nicolae Grigorescu.

PARTICIPAREA ESTE POSIBILĂ DOAR PE BAZĂ DE REZERVARE LA ADRESA DE MAIL CONTACT@DOMENIULMANASIA.COM, LA NUMĂRUL DE TELEFON +40 744 378 888 SAU FOLOSIND FORMULARUL DE CONTACT DE MAI JOS.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!