Școala Altfel la Domeniul Manasia | 15 mai – 9 iunie

„Școala Altfel” se desfășoară în una din săptămânile din perioada 15 mai – 9 iunie 2017. Proiectul are scop interacțiunea copiilor cu viața reală, învățarea prin joacă, dezvoltarea culturii generale și trezirea curiozității copiilor. „Manager de proiect” este profesorul sau învățătorul fiecărei clase, respectiv directorul de școală, care decide ce activități le consideră potrivite pentru clasa pe care o coordonează.

În perioada desfășurării proiectului, organizăm activități la Domeniul Manasia, ce se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani.

1. Turul ghidat al conacului

 

Conacul Hagianoff – un monument de arhitectură unic în Bărăgan. Acesta ascunde fragmente ale unui trecut aristocratic ce vor fi relevate celor mici într-un tur interactiv prin saloanele conacului, trecând prin mansardă și până în crama subterană.

2. Turul ghidat al parcului

 

Parcul Domeniului Manasia se întinde pe o suprafață de două hectare și a fost reamenajat în totalitate de către o echipă de arhitecți peisagiști cu gazon englezesc și alei pietruite. Cei mici se vor putea plimba printre speciile rare de arbori seculari, vor descoperi iazul cu rațe, păunii albi și albaștri sau grădinile de legume și plante aromatice ale conacului.

3. Atelier de tarte cu Ioana Suhan

 

Atelierul de tarte este distractiv, și totodată, îi ajută foarte tare pe copii să învețe. Li se vor prezenta ingredientele din care se alcătuiește tarta, precum și felul de curățare, spălare și tăiere a fructelor. Urmând să învețe modul de facere a blatului de tartă, modul de facere a cremei de vanilie și pe parcursul întregului atelier li se va vorbi despre fiecare ingredient.

Atelier de tarte - scoala altfel

Ioana Suhan lucrează în domeniul gastronomic de 9 ani, iar de vreo 4 ani o pasionează mai mult partea de patiserie-cofetărie. În tot acest timp a încercat să se perfecționeze cât mai mult, mergând la cursuri de specialitate în țară cât și în străinătate. Din pasiunea sa de a face deserturi, în urmă cu un an jumate a luat naștere și situl Dulcipass, acolo unde își poate așterne cam tot ce face în materie de prăjituri și alte mici gustări. Și de curând, că tot îi plac foarte mult tartele, a scos și un mic catalog cu ele.

Ioana Suhan - tarte

Cum vă puteți înscrie

 

Pentru a vă înscrie, trebuie să optați pentru una sau mai multe activități din cele propuse, care vor fi implementate alături de echipa noastră. Deasemenea, puteți opta și pentru un meniu din 3 piese, gândit special pentru cei mici, ce va culmina cu desertul făcut chiar de ei în cadrul atelierului de tarte. Vă rugăm să ne contactați pe mail la contact@domeniulmanasia.com, la numărul de telefon +40 744 378 888 sau folosind formularul de contact de mai jos. Vă mulțumim!