Shop

Dejun de poveste | duminică, 3 februarie 2019

190.00 lei

 

Mâncarea bună se povestește.

 

Povestea culinară pe care v-o spunem azi, e despre valuri care se sparg de țărm și tartar de St. Jacques cu rodii și spumă de wasabi, numai bun pentru a-ți deschide pofta pentru următorul fel, supa cremă de plăcintar.

 

Culoarea acesteia este ireală, iar finețea cremei este evidențiată de onctuozitatea ficatului de rață. Nota de prospețime o dă brunoise-ul de mere Granny Smith.

Și acesta este doar începutul poveștii, căci urmează ceva cu adevărat delicat: Pieptul de bibilică asezonat cu cimbru și usturoi.  Textura e fragedă, iar modul de preparare îi păstrează suculența. Mai mult, gustul este întregit de o cremă fină de rădăcinoase și miros de pământ reavăn din care sunt scoși morcovii cei mai fragezi și varza de Bruxelles. Nota de final, dulce ca un fado Portughez, e data de reducția din vin de Porto.

 

Sau, dacă vrei ca povestea să se încheie rotund, ai putea alege Bibanul de mare în sos de unt și lămâie, cu cremă de cartofi dulci. Dar aici ne depărtăm de poveste și ajungem în poezie.

Vinul? Lasă-l pe colegul nostru Paul să te surprindă.

 

Rezervă-ți acum masa pentru dejunul de Duminică la Domeniul Manasia. Unul din cele mai frumoase locuri din apropierea Bucureștiului. Te așteptăm începând cu ora 13.

 

MENIU

AMOUSE BOUCHE

Tartar de St. Jacques cu rodii, zest de lime și spumă de wasabi

STARTER CALD

Supă cremă de plăcintar cu foie-gras poelle și brunoise de mere Granny Smith

FEL PRINCIPAL

Piept de bibilică, cremă din legume rădăcinoase, morcov baby, varză de Bruxelles, sos demiglace cu reducție de vin Porto

SAU

Biban de mare cu cartofi dulci, cremă de mazăre, mange-tout tras în unt, sos beurre blanc cu lămâie

DESERT

Mousse de ciocolată cu nuci și un twist de vișine.

O STICLĂ DE MERLOT

din partea casei, la fiecare 2 persoane.

Prețul unui meniu este de 190 lei/persoană

ACCES

 Accesul pentru Dejun se face la ora 13.

 

 

Domeniul Manasia se află la o oră distanță de București, în localitatea Manasia, aflată la 3 km de intrarea în Urziceni. Domeniul include conacul boieresc, parcul de 2 hectare și crama de sub conac – bijuterii de patrimoniu unice în zona Bărăganului și primele Monumente Istorice Clasa A de Importanță Națională restaurate integral în județul Ialomița.
https://bit.ly/2MLrtDg

Categorie: Etichetă: