Dejun la conac de ziua lui Brâncuși | duminică, 19 februarie

Duminică, 19 februarie, începând cu ora 12pm, vă invităm să îl sărbătorim pe Brâncuși cu o nouă sesiune culturală la conac. Ziua începe în salonul Efrem Obrenovici cu un nou dejun Chef Alexandru Iacob, acompaniat de acorduri de vioară și pian, în cadrul unui recital susținut de doi tineri artiști. Punctul culminant al zilei va fi o dezbatere pe tema colecționarilor lui Brâncuși cu focus pe lucrarea „Cumințenia pământului”.

 


DESPRE DEZBATERE


 

Dezbaterea va porni de la analiza și prezentarea colecționarilor operelor lui Constantin Brâncuși, din timpul vieții sale și până în prezent. Va fi acordată o atenție studiului de caz al lucrării „Cumințenia pământului” – între tezaur național și proprietate privată.

Vorbitori:

Dr. Alin Ciupală este profesor în cadrul Facultății de Istorie a Universității din București. Din decembrie 2013, deține funcția de secretar științific al Institutului de Istoria Artei „G. Oprescuˮ. Domenii de interes: istoria socială, studii de gen, artă și societate, aplicate secolului al XIX-lea.

Cosmin Nasui, curator, istoric de arta, fondator al Modernism.ro. Cel mai recent studiu publicat: Minorități etnice în cultura vizuală din România, Ed. PostModernism Museum, 2016.


MENIU DEJUN

CHEF ALEXANDRU IACOB


 

FIRST COURSE

 

Terină de vită cu hribi, coriandru, pătrunjel și pastarnac copt

 

SECOND COURSE

 

Supă de ceapă, cruton de mamaligă cu brânză Gruyère

 

MAIN COURSE

 

Piept de rață cu terină de sfeclă, piure de țelină și ceapă marinată

 

DESERT

 

Prăjitură „Opera”

 


MENIU COPII


FIRST COURSE

 

Supă cremă de legume

 

MAIN COURSE

 

Piept de pui la cuptor cu piure catifelat de cartofi

 

DESERT

 

Prăjitură „Opera”

 


 

DESPRE RECITAL

 


PROGRAM

G.Enescu-„Lăutarul” din suita „Impressions d’enfance” op.28

M.Ravel-Sonatina în fa diez minor
1.Modéré
2.Mouvement de Menuet
3.Animé

O.Messiaen – Fantezia pentru vioară și pian

ARTIȘTI

 

Mihaela Mitrofan este elevă în clasa a X-a la ,,Colegiul Național de muzică George Enescu” și studiază vioara la clasa doamnei profesoare Olivia Papa.

 

De-a lungul anilor, Mihaela a progresat, calitățile fiindu-i confirmate de mai multe comisii muzicale naționale și internaționale: a câștigat bursa Kiwanis în 2008, urmată în 2012 de bursa UNIMIR ce a adus și primul concert susținut ca solist alături de o orchestra.
A participat la concursuri naționale și internaționale unde a câștigat premii importante: Marele Premiu al Concursului Național „Victor Giuleanu”, Marele Premiu al Concursului Național „Paul Constantinescu”, Premiul II la Olimpiada Națională de muzică, Premiul I la Concursul Național „George Georgescu”.
A susținut concerte și recitaluri în săli importante din țară, printre care Ateneul Român-București, Muzeul George Enescu-București, Palatul Suțu-București și Filarmonica „Dinu Lipatti”-Satu Mare.
A participat la cursuri de măiestrie cu violoniști de renume precum Sherban Lupu și Mihaela Martin.

 

Ștefan Theodor Vîrtejaru este elev în clasa a XII-a la „Colegiul Național de muzică George Enescu” și studiază pianul la clasa doamnei profesoare Viorica Nistoroiu.

 

A participat la concursuri naționale și internaționale unde a câștigat premii importante precum: Premiul I și premiul special al juriului la Concursul Internațional „Piano Artis” 2016; Premiul I la Concursul Internațional „Millenium Piano” 2015; Premiul II la Concursul Internațional „Pro Piano” 2015; Marele Premiu al Concursului Național „Iosif Sava”.
A susținut concerte și recitaluri în România ( Ateneul Român-București, Muzeul „George Enescu”-București, „Palatul Suțu”-București, Sala „Scoarțelor”-Mogoșoaia, Centrul Cultural „Aurel Stroe”-Bușteni, „Centrul Rus de Știință și Cultură”-București ), în Franța ( Salle „Léo Ferré”-Douvres la Délivrande și Église Notre-Dame de l’Assomption-Rouffach ) și în Germania ( “Studio Niculescu”-Berlin, Musikschule Konzertsaal-Fellbach și Schlosskirche Schöneiche-Brandemburg ).
A participat la cursuri de măiestrie cu reputați pianiști și profesori precum: Klaus Hellwig, Birgitta Wollenweber, Maria Masycheva și Georgy Gromov.

 


PREȚ ADULȚI: 155 lei / persoană

PREȚ COPII: 60 lei / persoană


Numărul de locuri este limitat. Accesul este posibil doar pe bază de rezervare la numărul de telefon +40 744 378 888 sau folosind formularul de contact de mai jos. Pentru mai multe detalii, nu ezitați a ne contacta!