Flori însemnate pe iile noastre | Expoziție, conferință și dejun de Florii

Florile… cele frumoase se purtau în cosițe și la ureche… cele frumos mirositoare se puneau în sân. Ele nu fac parte din acel alfabet străvechi, vizual, universal, al semnelor cusute. Vedem cămăși mai noi, pline de flori bogate în culoare dar golite de sens.

 

Motivele vegetale au o poveste aparte. Redescoperind-o, înțelegem: când, cum și de ce au înflorit iile noastre. Ce plante au fost cele mai însemnate și de ce? În ce fel redăm florile pe pânză, unde își găsesc locul rostuit în compoziție și ce mesaje transmit ele? Ce flori se presară pe cale, în câmp, ce-i cu florile rupte și ce-i cu cele sfinte? Vrejuri, mlădițe îmbobocite, spice, tufe și grădini, cum arată și cum le coasem? Ecourile Marii Zeițe a neoliticului și Pomul Vieții au ajuns până la noi și le putem duce povestea mai departe.

 

Despre acestea vom sta de vorbă în duminica Floriilor cu Ioana Corduneanu – inițiatoarea proiectului Semne Cusute. De mai bine de 5 ani, Ioana și-a asumat misiunea de a aduna cu grijă motive tradiționale, a le descifra și redesena digital cu migală, în speranța că le vom duce mai departe cu respect. Demersul său a trezit o pasiune comună și a unit într-o sezătoare virtuală, o comunitate în perpetuă creștere de oameni care învață să își coasă singuri IA. Așa a apărut și expoziția IA Aidoma, ce a făcut înconjurul lumii. La Domeniul Manasia veți putea admira o expoziție de 24 ii cu motive florale, unele mai vechi de 100 de ani, altele mai noi și altele a căror poveste abia a început să fie cusută.

 


 

MENIU

 

Gustare Rece

 

Terină de legume cu alune de pădure

 

Gustare Caldă

 

Zbârciogi cu linte

 

Fel Principal

 

File de biban cu spanac, zbârciogi și muguri de hamei

 

Desert

 

Tartă cu zmeură

 

Tariful pentru meniu este de 170 lei/persoană.

La cerere se fac și meniuri vegetariene.

 


Numărul de locuri este limitat, iar accesul posibil doar pe bază de rezervare. Vă așteptăm începând cu 12pm.

REZERVĂRI: +40 744 378 888, contact@domeniulmanasia.com sau folosind formularul de contact de mai jos.