CONACUL HAGIANOFF

Întreg conacul boieresc de la Manasia a fost reimaginat pentru găzduirea de evenimente sau întâlniri  de afaceri sau sociale și pentru experiențe gastronomice desăvârșite.

 

Conacul Hagianoff – un monument de arhitectură unic pentru zona Urzicenilor, a fost construit la începutul anului 1899 în stil eclectic cu elemente de arhitectură clasice și romantice, după planurile unui arhitect elvețian. Conacul a fost construit la cererea lui Ion Hagianoff – fost ministru de externe bulgar, refugiat în Principatul Românesc din motive politice.

 

Toate spațiile arhitecturale, uneori cu expunere incertă, au căpătat prin restaurare și reabilitare valori nebănuite – stucaturi, capiteluri, console din tencuială, tavane pictate și încasetate, vitraliile, poarta și casa liftului din fier forjat, dar și plăcuțele din ciment colorat, specifice perioadei antebelice, ce conferă un farmec aparte acestei proprietăți, au reprezentat intervenții necesare pentru a pune în valoare arhitectura inițială. Refuncționalizarea unor spații, aducerea prin finisaje de calitate a întregii construcții la cele mai înalte standarde dau o notă aparte Domeniului Manasia.

 

Lumina naturală generoasă, decorațiunile prețioase precum și colecția impresionantă de pictură  recreează atmosfera aristocratică a vremurilor apuse și se îmbină armonios cu mobilierul funcțional și facilitățile tehnologice moderne alese în funcție de utilitatea destinată fiecărui spațiu.

DESCOPERIȚI SALOANELE