CHEF ALEXANDRU IACOB
“Bucătăria avangardistă mă reprezintă. Ea mă inspiră. Necesită multă atenție și se bazează pe detalii. Este artă pură, mă face să trăiesc și să iubesc bucătăria.”
CHEF ALEXANDRU IACOB
haute-cuisinehaute-cuisine
PASIUNE DUSĂ CĂTRE PERFECȚIUNE

În cazul lui Alexandru Iacob, pasiunea pentru gastronomie a fost cultivată încă din copilărie. S-a născut la Iași și este unul dintre singurii doi tineri români absolvenți ai renumitei Universități Basque Culinary Center din Spania. Priceperea dobândită în timpul școlii a fost pusă în practică mai întâi în afara granițelor României, în țări precum Spania, Germania sau Austria, unde a avut ocazia de a găti chiar și pentru personalități de-ale locului. Recent reîntors în țară, Alexandru Iacob s-a remarcat printre talentele bucătăriei avangardiste prin câștigarea celei de-a doua ediții a prestigioasei emisiuni-concurs Top Chef. Începand cu anul 2014 el conduce întreaga echipă culinară de la Domeniul Manasia cu obiectivul de a ridica orice preparat la rang de artă.

INOVAȚIE ÎN GASTRONOMIE

Din cele mai proaspete ingrediente de sezon, Chef Alexandru Iacob deconstruiește preparate celebre pe care le recompune prin tehnici complexe, cu o atenție desăvârșită pentru fiecare detaliu, asemenea unui arhitect. Pe lângă rețetele reinterpretate, la Domeniul Manasia se pot savura și alte delicii gourmet izvorâte din imaginația bucătarului Chef și pregătite de fiecare dată cu legume și condimente organice din grădina proprie.