Balcanic: dejun și spectacol la conac | sâmbătă, 8 iunie

Pe 8 iunie vă invităm la o ediție specială Dejun la conac, în care ne vom bucura de o adevărată sărbătoare a dansului popular balcanic, o explozie de originalitate şi tradiţii, păstrate din generaţie în generaţie şi transmise mai departe prin intermediul artei spectacolului. Veți avea ocazia de a vedea performând două ansambluri folclorice, din Macedonia și Bulgaria, parte a Festivalului Internațional de Folclor „Floare de pe Bărăgan”, organizat de Consiliul Județean Ialomița. Vă așteptăm începând cu ora 13.

MENIU

 

Starter

 

Choux sărat cu tartar de creveți, coriandru proaspăt și țelină apio

 

Gustare Rece

 

Salată cu caracatiță, roșii concase și dressing de trufe

 

Fel Principal

 

File de biban sălbatic pe pat de ardei, samosa cu brânză de oaie afumată în casă, sos de ardei copți

 

Desert

 

One bite: Praline de ciocolată cu budincă bulgărească de orez și trandafiri

After: Balkan Apple Pie

 

PREȚ: 190 LEI / PERSOANĂ

_______

 

REZERVAȚI ȘI PLĂTIȚI ONLINE

Bilete Domeniul Manasia

ANSAMBLURI FOLCLORICE

 

„KOLE NEDELKOVSKI“, Macedonia – Coregraf: Tose Iakimovski

 

Ansamblul folcloric „Kole Nedelkovski“ din orașul Veles este o asociație cultural-artistică înființată cu peste 40 ani în urmă. De-a lungul existenței sale generațiile grupului s-au remarcat prin tinerețea, talentul, entuziasmul și spiritul de echipă, devenind foarte cunoscuți în comunitatea lor. Repertoriul cuprinde, în principal, coregrafii din toate zonele din Macedonia. Folclorul acestei țări s-a păstrat și își transmite mai departe autenticitatea și originalitatea atât prin costumele populare cât și prin spectacolele sale. Bogăția dansurilor folclorice este exprimată prin marea lor varietate. Aceasta se datorează dinamicii lor, intensității ritmice, melodice și coordonării mișcărilor. Există diverse tipuri de interpretare, costume populare, muzică, toate inspirate din tradițiile folclorice macedonene.

 

„KAPANTZI“, Bulgaria – Leading Art Director: Svetoslav Mitev

 

Înființat în 1966, ansamblul folcloric „Kapantzi“ reprezintă și încearcă să popularizeze diversitatea muzicii instrumentale și vocale bulgare, a dansului popular și a costumelor tradiționale, păstrând în același timp individualitatea sa specifică și spiritul artistic care sunt caracteristice regiunii etnice Kapantzi. Re-creând magia artistică numită folclor, ansamblul „Kapantzi“ a fost și continuă să fie un univers revitalizant de muzică, cântece și dansuri, ducând spre viitor un mesaj despre apoteoza tinereții, frumusețe si bunătate.

 

 


 

*Spectacolele cu ansamblurile care vor performa la Domeniul Manasia fac parte din Festivalul Internațional de Folclor „Floare de pe Bărăgan”, organizat de Consiliul Județean Ialomița pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ialomiţa.

PARTICIPAREA ESTE POSIBILĂ ȘI PE BAZĂ DE REZERVARE LA ADRESA DE MAIL CONTACT@DOMENIULMANASIA.COM, LA NUMĂRUL DE TELEFON +40 744 378 888 SAU FOLOSIND FORMULARUL DE CONTACT DE MAI JOS.

VĂ MULȚUMIM PENTRU ÎNȚELEGERE!